Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός των ρεκόρ

Δεν σταματάει πουθενά ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αρκέστηκαν να αναδειχθούν και τυπικά πρωταθλητές χειμώνα, αλλά συνέχισαν να σπάνε όλα ρεκόρ, επικρατώντας 5-0 του Απόλλωνα.

1052750

Ο Ολυμπιακός σαρώνει τα πάντα στο διάβα του. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 5-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και «έσπασαν» ακόμα δύο ρεκόρ.

Πραγματοποίησαν τον καλύτερο πρώτο γύρο πρωταθλήματος στην ιστορία του, με 16 νίκες και μία ισοπαλία, ενώ παράλληλα έμειναν αήττητοι για 30ο εκτός έδρας παιχνίδι, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της ομάδας του Νίκου Γουλανδρή. Παράλληλα, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό, θα είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου, μετά το τέλος του πρώτου γύρου.

Στο αγωνιστικό μέρος, τα γρήγορα γκολ των Φουστέρ (26’), Μανωλά (31’) και Σάμαρη (41’) έκριναν από νωρίς την αναμέτρηση, για να έρθουν δύο ακόμα γκολ από τον Χαβιέ Σαβιόλα (63’, 80’) και να διαμορφώσουν το τελικό 5-0.

Δοκάρι με τον Σάμαρη οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο ένα πολύ κοπιαστικό πρώτο μισό της σεζόν. Με δέκα από το 53’ οι γηπεδούχοι, λόγω αποβολής του Πέτρου Κανακούδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το ματς

Απλός, λιτός και απέριττος. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τον Ολυμπιακό του πρώτου ημιχρόνου της Ριζούπολης. Χωρίς να πιάσει ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα απόδοσης, κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα και εκμεταλλεύτηκε, σχεδόν, όλες τις στημένες μπάλες που κέρδισε γύρω από την περιοχή του Τζόρβα. Ο Φουστέρ άνοιξε το σκορ, ο Μανωλάς, πιστός στο ραντεβού του με τα αντίπαλα δίχτυα έκανε το 2-0, για να κάνει το 3-0 ο Σάμαρης με ένα υπέροχο γκολ.

Από πολύ νωρίς, οι παίκτες του Μίτσελ διαμόρφωσαν από νωρίς το σκορ και, σχεδόν, έδωσαν σύνθημα… διακοπών. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να είναι στη θέση του οδηγού, να μην έχει απειληθεί ιδιαίτερα και να έχει κλειδώσει με το «καλημέρα» της αναμέτρησης ένα ακόμα τρίποντο, στο τέλος του πρώτου γύρου.

Έχοντας «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός επέλεξε ένα πιο… χαμηλό τέμπο στο δεύτερο. Σωστή κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς τον Τσόρι που έμεινε στα αποδυτήρια, αλλά με τον Σαβιόλα, ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Τζόρβα και γκολ, μετά από λίγα λεπτά από τον Αργεντινό, συνέθεταν την εικόνα του δεύτερου μέρους. Πριν από το τέρμα του «κούνελου», ο Μανιάτης είχε σημαδέψει το δοκάρι της αθηναϊκής ομάδας.

Ένα ακόμα γκολ από τον Σαβιόλα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0, μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό των Κάμπελ και Ολαϊτάν. Ωστόσο όλα ξεκίνησαν από τα πόδια του Ιμπαγάσα, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 65’ και «γλύκανε» το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης έδωσε το σύνθημα για… διακοπές στο στρατόπεδο των Πειραιωτών, οι οποίοι παράλληλα έσπασαν και δύο ακόμα ρεκόρ.

Πραγματοποίησαν ον καλύτερο πρώτο γύρο πρωταθλήματος στην ιστορία του, με 16 νίκες και μία ισοπαλία, ενώ παράλληλα έμειναν αήττητοι για 30ο εκτός έδρας παιχνίδι, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της ομάδας του Νίκου Γουλανδρή. Παράλληλα, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό, θα είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου, μετά το τέλος του πρώτου γύρου.

Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Δεληζήσης, Αλβάρες, Κόρμπος, Τσοκάνης, Χατζηζήσης, Γκουέλα, Μπάρκογλου (57’ Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος. 

Στον πάγκο: Γουμάγιας, Διαμάντης, Τσεμπερίδης, Δημογιάννης, Έγκον.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Μπονγκ, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης (57’ Μανιάτης), Μασάντο (65’ Ιμπαγάσα), Κάμπελ, Ντομίνγκεζ (46’ Σαβιόλα), Φουστέρ, Ολαϊτάν.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπάζογλου, Σαλίνο, Σέποβιτς.

ΠΗΓΗ: SportFM.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By