Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αποχωρήσεις και άλλων βουλευτών από την κυβέρνηση βλέπει ο Καμμένος

Δεν υπάρχει κεντρική πολιτική συμφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζει μετά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ

kammenos

Πολιτικές εξελίξεις με αποχωρήσεις και άλλων βουλευτών από την κυβερνητική πλειοψηφία και καθίζηση των αντιμνημονιακών κομμάτων μετά τις επόμενες εκλογές προβλέπει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, επιμένοντας στο αντιμνημόνιο, ενώ παράλληλα δηλώνει ότι δεν υπάρχει κεντρική πολιτική συμφωνία «κάτω από το τραπέζι» με το ΣΥΡΙΖΑ

«Κεντρική πολιτική συμφωνία δεν υπάρχει. Καμία συμφωνία κάτω από το τραπέζι, αυτό που κάνουν ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς, να κλείνονται οι δυο τους σε ένα δωμάτιο και μετά να φέρνουν τις αποφάσεις στη Βουλή. Αυτό δεν είναι Δημοκρατία, Δημοκρατία είναι κάθε κόμμα να παρουσιάζει δημόσια την πρόταση του», είπε ο κ.Καμμένος στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Σημείωσε ότι σε τοπικό επίπεδο θα προτείνουν οι τοπικές κοινωνίες συμφωνίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μέσα από λαϊκές συνελεύσεις, που θα εξετάσουν υποψηφιότητες οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν ένα αντιμνημονιακό μέτωπο. «Ό,τι γίνει θα γίνει δημόσια», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκτίμησε ότι στην επόμενη Βουλή δεν θα υπάρχουν μνημονιακά κόμματα σε ποσοστό πάνω από 10%. Εκτίμησε ειδικότερα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει στη Βουλή, διότι όπως υποστήριξε «είναι το κόμμα που αν υπάρχει είναι λόγω της προστασίας που του παρέχει ο Σαμαράς». Σχολίασε επίσης ότι η Ν.Δ είναι σήμερα ένα κόμμα που έχει μόνο τον τίτλο της Ν.Δ, καθώς όπως είπε η Ν.Δ του Κωνσταντίνου Καραμανλή στήριζε την Ευρώπη των κρατών και των λαών, όχι τη φεντεραλιστική Ευρώπη του Πάγκαλου. Υποστήριξε επίσης ότι η σημερινή Ν.Δ χρησιμοποιεί στελέχη της ακροδεξιάς.

Προέβλεψε μάλιστα ότι θα προκύψουν δυνάμεις που θα «απελευθερωθούν» , υπενθυμίζοντας ότι στο δεύτερο μνημόνιο έφυγαν από τη Ν.Δ 21 βουλευτές και σημείωσε: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν βουλευτές που θα ψηφίσουν τη δήμευση σπιτιών, εδώ ουσιαστικά πρόκειται για κατάργηση του Συντάγματος». 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By