Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αποχώρησε από το περιφερειακό συμβούλιο η παράταξη του Σγουρού

Καταγγέλλοντας «εκλογομαγειρέματα»

sunedriasi-perifereiakou-sumbouliou-attikis

Η παράταξη του Γιάννη Σγουρού αποχώρησε από την πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου σήμερα, καταγγέλλοντας «εκλογομαγειρέματα».

Σύμφωνα με την παράταξη του κ. Σγουρού, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση εκλογής προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου και των μελών της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας Αττικής, η παράταξη της Ρένας Δούρου καταπάτησε «μια πρακτική και μια δεοντολογία δεκαετιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Στη διαδικασία της εκλογής του αντιπροέδρου του περιφερειακού συμβουλίου καταψήφισε την πρόταση της μειοψηφίας για τη θέση του αντιπροέδρου, μια θέση που εκ νόμου ανήκει στην αντιπολίτευση.

«Μια τυπική ψηφοφορία που κατά παράδοση διενεργείται σε κλίμα συνεννόησης και συναίνεσης – αν και όπως είπε η κ. Δούρου “δεν είναι υπέρ των συναινέσεων” – εξελίχθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά, από την πλειοψηφούσα παράταξη σε εκλογομαγείρεμα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση της παράταξης του κ. Σγουργού η οποία και αποχώρησε.

Τελικώς, μετά από ένσταση του Π. Χαϊκάλη που έγινε αποδεκτή από την εφορευτική επιτροπή, ο προτεινόμενος υποψήφιος της μειοψηφίας εκλέχθηκε.

By