Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

«Απόβαση» στην Αθήνα από αγρότες της Κρήτης για την φορολαίλαπα

«Λέμε: ούτε ένα ευρώ φορολόγηση», τονίζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου

agrotesA

«Λέμε: ούτε ένα ευρώ φορολόγηση», τονίζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου, που σήμερα το μεσημέρι θα έχει την οριστική εικόνα της λίστας με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που θα επιβιβαστούν το βράδυ στα πλοία της γραμμής για την απόβαση στον Πειραιά, με στόχο αύριο το πρωί να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων έξω από τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος.

Στο μεταξύ και ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε χθες κάλεσμα στον κόσμο για μαζική συμμετοχή.«Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου καλεί όλους τους αγρότες της Κρήτης, καλεί όλους τους ιδιοκτήτες αγροτικής γης να δώσουν δυναμικά το «παρών» την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Όλοι μαζί να φωνάξουμε ένα βροντερό «όχι» στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, στέλνοντας παράλληλα ένα μαζικό και ηχηρό μήνυμα αντίδρασης στις πολιτικές της εξαθλίωσης», αναφέρει η ΟΑΣΝΗ.

«Γι” αυτή τη γη που βάφτηκε με το προγονικό μας αίμα για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταργήσει κάθε έννοια ιδιοκτησίας με φόρους, χαράτσια και τραπεζικές υποθήκες. Δε θα επιτρέψουμε ούτε σπιθαμή γης να περάσει στον έλεγχο των δανειστών και των τσιφλικάδων. Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια στη γη και στον τόπο μας, και θα το κάνουμε».

Να υπενθυμίσουμε ότι οι αγρότες θα επιβιβαστούν στα πλοία των «Μινωικών» και της ΑΝΕΚ με προσφορά για χαμηλή τιμή εισιτηρίου, που θα είναι και για την επιστροφή στα 20 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για τους αγρότες που θα ταξιδέψουν από τα Χανιά με πλοίο της ΑΝΕΚ. Οι αγρότες, μετά τη διαμαρτυρία τους, θα ξαναεπιβιβαστούν το ίδιο βράδυ στα πλοία με προορισμό την Κρήτη.

πηγή: neakriti

(Visited 1 times, 1 visits today)
By