Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Απόδραση στην εξωτική Ελαφόνησο

Βουτιές στα γαλαζοπράσινα νερά του Σίμου

Elafonisos

Φημίζεται για την παραλία του Σίμου με τα γαλαζοπράσινα νερά και το κάμπινγκ που κάθε χρόνο γίνεται πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες. Είναι η Ελαφόνησος, ένα εξωτικό νησάκι στο νοτιανατολικό άκρο της Πελοποννήσου.

Στη δίδυμη παραλία Φράγκος – Σαρακίνικο (Σίμος) με τα κρυστάλλινα νερά και τη χρυσόλευκη αμμουδιά με αμμοθίνες που φτάνουν ως τα 10 μέτρα, βρίσκεται και το μοναδικό και φημισμένο κάμπινγκ του νησιού.

Στην ανατολική πλευρά του νησιού βρίσκεται η παραλία των νησιών της Παναγιάς με υπέροχη αμμουδιά και περισσότερη ηρεμία από τον Σίμο. Είναι ιδανική για οικογένειες αλλά και για απογευματινό περίπατο.

Στη δυτική πλευρά της Ελαφονήσου βρίσκεται η μοναδική παραλία στο νησί με βότσαλο, πίσω από τη νησίδα Αγλύφτη (η παραλία ονομάζεται Αγλύφτης και είναι πάντως πιο δύσκολα προσβάσιμη).

Στη δυτική πλευρά του νησιού βρίσκεται και η μικρή παραλία Λεύκη. Με ολόλευκη αμμουδιά και σμαραγδένιο χρώμα θάλασσας σαγηνεύει τον επισκέπτη.

Για μπάνιο πάντως αξίζει να πάτε και στην απέναντι ακτή της Πελοποννήσου, και να επισκεφτείτε την παραλία Πούντα, τον Μάγγανο και το Παυλοπέτρι.

Όσο για τη διαμονή πέρα από το φημισμένο κάμπινγκ στην περιοχή υπάρχουν αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και κάποια ξενοδοχεία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By