Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απόντες οι γιοι του Καντάφι από την έναρξη της δίκης τους

Οι δύο γιοι του Καντάφι καθώς και περισσότεροι από 30 πρώην αξιωματούχοι του καθεστώτος του αντιμετωπίζουν μια σειρά κατηγοριών από διαφθορά ως εγκλήματα πολέμου που σχετίζονται με την εξέγερση του 2011

gaddafi_sonPPP

Οι δύο γιοι του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι ήταν απόντες από το δικαστήριο της Τρίπολης όπου ξεκίνησε σήμερα η δίκη τους. Ούτε ο Σαάντι ούτε ο Σάιφ αλ Ισλάμ ήταν παρόντες στο δικαστήριο που έχει δημιουργηθεί στη φυλακή αλ Χάντμπα στην πρωτεύουσας της Λιβύης. Αντίθετα ο Αμπντουλάχ αλ Σενούσι, ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Καντάφι, ήταν καθισμένος σε ένα αποκλεισμένο μέρος του δικαστηρίου. Οι δύο γιοι του Καντάφι καθώς και περισσότεροι από 30 πρώην αξιωματούχοι του καθεστώτος του αντιμετωπίζουν μια σειρά κατηγοριών από διαφθορά ως εγκλήματα πολέμου που σχετίζονται με την εξέγερση του 2011.

Μετά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο θα διακόψει τις εργασίες του ως τις 27 Απριλίου, καθώς οι ερευνητές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν τις υποθέσεις εναντίον κάποιων από τους κατηγορούμενους.

By