Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Απόρρητη» η λίστα επισκεπτών διαβεβαιώνει τον Τσίπρα ο φρούραρχος της Βουλής

«Θέμα ηθικής τάξης» το «φακέλωμα» όσων επισκέπτονται τον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης – Βολές κατά του υπεύθυνου του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργούvouli

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε υπεύθυνη ενημέρωση από τον Φρούραρχο της Βουλής μετά την καταγγελία ότι ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού εμφανίζεται να έχει πρόσβαση στην λίστα με όσους τον επισκέπτονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φρούραρχος επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του υπογραμμίζοντας ότι απαγορεύεται σε όποιον αναρμόδιο να έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα γιατί αποτελεί παράβαση καθήκοντος και επισείει ευθύνες.

Παράλληλα την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Γ. Μουρούτη μετέφερε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Δ. Παπαδημούλης. «Ο κ. Μουρούτης φακελώνει και αποκαλύπτει τα ονόματα όσων επισκέπτονται το γραφείο του κ. Τσίπρα στη Βουλή. Είναι ένα θέμα σοβαρό, ηθικής και πολιτικής τάξης, προστασίας προσωπικών δεδομένων και δημοκρατίας που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές και εγείρει σημαντικά ερωτηματικά», είπε.

Ο Δ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι οι διαβεβαιώσεις του Φρούραρχου της Βουλής βρίσκονται σε «κραυγαλέα αντίφαση» με αυτά που λέει ο Γ. Μουρούτης, ενώ στηλίτευσε την απόπειρα του Γ. Μουρούτη να ταυτίσει τον Αλ. Τσίπρα με όσα λέει ο μπλόγκερ «Πιτσιρίκος». «Ο Αλ. Τσίπρας έχει δει εκατοντάδες πρόσωπα στη Βουλή και η προσπάθεια να αποδοθούν σε εκείνον οι απόψεις όσων των επισκέπτονται, είναι γελοία, άστοχη και παραπλανητική», είπε ο Δ. Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα «έχει πολιτική διάσταση, αφορά την Βουλή και την κυβέρνηση γιατί δεν είναι ένας τυχαίος αλλά ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Α. Σαμαρά. Η ευθύνη για όσα προκλητικά λέει και πράττει είναι φανερό ότι βαραίνει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».

By