Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Απόφαση για την κατανομή του προσωπικού του Λιμενικού

Επιτυγχάνει ενισχυμένη παρουσία σε ακριτικά σημεία

limeniko622_414

Η απόφαση για την οργανική σύνθεση του προσωπικού στις περιφερειακές υπηρεσίες που υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επιτυγχάνει την ορθολογικότερη κατανομή για το 80% του στελεχιακού δυναμικού του Λιμενικού Σώματος και την ενισχυμένη παρουσία του σε ακριτικά σημεία.

Την ίδια στιγμή, παρέχεται η δυνατότητα επιχειρησιακής ευελιξίας, μεγιστοποίησης της παραγωγικότητας και αμεσότητας στη συνεννόηση μεταξύ των μονάδων.

Ακόμα, με τη νέα κατανομή, σε συνδυασμό με την πρόσφατη κατάργηση μεγάλου αριθμού γραφειοκρατικών διαδικασιών, αποδεσμεύεται σημαντικό μέρος του στελεχιακού δυναμικού των λιμενικών αρχών.

Εξάλλου, το υπουργείο Ναυτιλίας προωθεί την έκδοση απόφασης για την κατανομή του υπόλοιπου προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, εκ των οποίων περίπου 730 άτομα που στελεχώνουν υπηρεσίες όπως η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών, η Υπηρεσία Εναερίων Μέσων, οι Επισκευαστικές Βάσεις, η Υπηρεσία Συνδέσμων Διασωστών και Διεθνείς Οργανισμούς και κρατικούς φορείς που συνδράμουν το έργο του (Ναυτικά Νοσοκομεία, Διαρκή Ναυτοδικεία, Μετοχικά Ταμεία, Frontex, Europol, Schengen, Γαλάζιο Ταμείο κ.ά.).

By