Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Από Ιανουάριο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

ftoxia athina

Συνιστά εισοδηματική ενίσχυση σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας

fosphots.com | Philippos Messinis
fosphots.com | Philippos Messinis

Στις αρχές του 2014 θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά σε δύο περιοχές της χώρας το πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, σύμφωνα με έγγραφη απάντηση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί εντός του 2013 και όπως αναφέρει ο Γ. Βρούτσης το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα συνιστά εισοδηματική ενίσχυση σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και λειτουργεί συμπληρωματικά με τις εκάστοτε εφαρμοζόμενες πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σε ότι αφορά στην γενική εφαρμογή του προγράμματος, ο υπουργός Εργασίας σημειώνει πως αυτή θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση της πιλοτικής εφαρμογής του και από το ύψος των διαθέσιμων πόρων.

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Παιδείας Κ Γκιουλέκας αναφερόμενος στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων σε μαθητές ορισμένων δημοτικών σχολείων που ακολουθούν το ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και βρίσκονται σε ζώνες εκπαιδευτικής προτεραιότητας, τονίζει ότι αντικείμενο του έργου είναι η παροχή σχολικών γευμάτων με μικρογεύματα από τα κυλικεία. Προκειμένου να αποφευχθεί η διάκριση μεταξύ των παιδιών, τα γεύματα τα παρέχονται σε όλους τους μαθητές.

Όλγα Παναγιωτίδου

(Visited 1 times, 1 visits today)
By