Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Από «κόσκινο» θα περάσουν οι δημοτικοί αστυνομικοί

Μητσοτάκης – Μιχελάκης ζητούν την διενέργεια ελέγχου στα δικαιολογητικά που έχουν υποβάλλει

dimotiki astinomiaΤη διενέργεια επιθεώρησης – ελέγχου, με αντικείμενο την εξέταση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών που υπέβαλαν οι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς για την πλήρωση θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων της Επικράτειας, ζήτησαν σήμερα,  από τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Παρασκευά Νομικό, με κοινή επιστολή τους, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιώργο Βέη στα γραφεία της ανεξάρτητης αρχής. Θέμα της συζήτησης τους ήταν η παροχή πρόσθετης βοήθειας από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΑΣΕΠ εδώ και 20 χρόνια έχει επιτελέσει το ρόλο του θεματοφύλακα της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο Δημόσιο. Η συμβολή του ΑΣΕΠ στη διαδικασία της κινητικότητας θα είναι εξαιρετικά σημαντική, έτσι ώστε αυτή να ολοκληρωθεί με την απαραίτητη ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, αλλά και διαφάνεια που οι καιροί επιβάλλουν. Όπως γνωρίζεται η διαδικασία της κινητικότητας προδιαγράφεται με απόλυτη σαφήνεια από το νόμο που έχει ψηφιστεί. Συζητήσαμε με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ τη δυνατότητα της Ανεξάρτητης Αρχής να παρέχει πρόσθετη υποστηρικτική βοήθεια σε αυτή την προσπάθεια κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι απολύτως εφικτό με την εμπειρία που έχει αποκομίσει το ΑΣΕΠ από τη διαδικασία της πρώτης κινητικότητας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By