Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Από μανιώδης καπνιστής, παχύσαρκο νήπιο

Ένα αγόρι πέντε ετών από την Ινδονησία το έριξε στο φαγητό γιατί… του έκοψαν το τσιγάρο!

agoriΣοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας αντιμετωπίζει πλέον ένα αγόρι από την Ινδονησία, που μέχρι πρότινος ήταν φανατικός καπνιστής παρότι είναι μόλις πέντε ετών.

Ο Aldi Rizal, που έγινε γνωστός καθώς κάπνιζε ήδη στα δύο του χρόνια, απασχόλησε και πάλι τα διεθνή μέσα καθώς άφησε το τσιγάρο αλλά το έριξε στο φαγητό.

Η 28χρονη μητέρα του, Diane Rizal είπε στη Daily Mail πως υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που προσφέρουν στο γιο της τσιγάρα αλλά εκείνος αρνείται.

«Αρχικά είχε πολλά νεύρα χωρίς τα τσιγάρα του και καλούσαμε τον γιατρό για βοήθεια» τονίζει η μαμά του και σημειώνει ότι «τώρα δεν θέλει πια να καπνίζει».

Ωστόσο, η οικογένεια βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με έναν άλλο εθισμό του Aldi. Η μητέρα του ανησυχεί για το βάρος του γιου της, ενώ υποστηρίζει πως το αγοράκι ζητά φαγητό όπως απαιτούσε τσιγάρα.

tsigaro

«Οταν πρωτοέκοψε το κάπνισμα ζητούσε πολλά παιχνίδια. Χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο αν δεν του δίναμε αυτό που ήθελε. Γι” αυτό του δίναμε τσιγάρα στην αρχή, λόγω των ξεσπασμάτων και του κλάματος. Τώρα δεν του δίνω τσιγάρα αλλά τρώει πολύ» λέει.

Το αγόρι που έπρεπε να ζυγίζει μεταξύ 17 – 19 κιλά σύμφωνα με τους διατροφολόγους έχει βάρος 24 κιλά και πλέον βρίσκεται  σε  αυστηρή δίαιτα με πολλά λαχανικά και φρούτα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By