Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Από που θα βρεθούν 1.200 απολύσεις στο δημόσιο

Από που θα βρεθούν 1.200 νέες απολύσεις και το σχέδιο για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας

ergazomenoi 2

 Τα εναλλακτικά σενάρια για τις 1.200 περίπου απολύσεις, που απομένουν για να συμπληρωθεί ο στόχος των 4.000 οριστικών απομακρύνσεων μέχρι το τέλος του 2013 εφόσον η τρόικα επιμείνει στην άρνηση συνυπολογισμού των αποχωρήσεων από αμυντικές βιομηχανίες και συμβασιούχους, εξετάζει η κυβέρνηση.

Βασική πηγή σύμφωνα με το aytodioikisi.gr θα είναι τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των υπουργείων, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό την Παρασκευή.

Η κυβέρνηση θα επιμείνει καταρχήν στην προσμέτρηση των 4.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2013 και των 11.000 που έπονται για το 2014, οι αποχωρήσεις σε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ και οι συμβασιούχοι, όμως καθώς η τρόικα προς το παρόν δεν δείχνει διατεθειμένη να το δεχθεί, αναζητούνται τρόποι να τηρηθεί ο εφετινός στόχος.

Για το λόγο αυτό ζητήθηκε από τους υπουργούς να δώσουν μέσα σε δέκα ημέρες λίστες με τα ΝΠΙΔ που εποπτεύουν και αριθμό υπαλλήλων προς αποχώρηση.

Οι 4.000 απολύσεις του Δεκεμβρίου θα περιλαμβάνουν σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης:

  • 2.000  από του 2.662 απολυμένους της ΕΡΤ, καθώς οι υπόλοιποι θα προσληφθούν στο νέο φορέα. Όμως η τρόικα δεν έχει δώσει το πράσινο φως ούτε για τις απολύσεις της ΕΡΤ, περιμένοντας να δει τον τελικό αριθμό των προσλήψεων.
  • 200 έως 400 επίορκοι με αποφάσεις πειθαρχικών συμβουλίων
  • 600 που ήδη έχουν απομακρυνθεί ως μη δυνάμενοι να εργασθούν

Οι υπόλοιποι 1.000 θα προέλθουν από τις λίστες με τα ΝΠΙΔ του δημοσίου, αν και κυβερνητικοί παράγοντες εξακολουθούν να ελπίζουν ότι η τρόικα θα δεχθεί τις 500 απολύσεις από ΕΑΣ και ΕΛΒΟ και άρα θα μειωθεί ο αριθμός αυτός σε 500 υπαλλήλους ΝΠΙΔ.

Διαθεσιμότητα

Με βάση το σχεδιασμό που έχει γίνει μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου, το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητα θα αφορά κυρίως τα υπουργεία:

Εσωτερικών: Δήμοι, περιφέρειες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Νομικά Πρόσωπα όπως το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) της ΚΕΔΕ. Πρόκειται για την κύρια «δεξαμενή» από όπου θα προκύψουν 5.000 έως 6.000 διαθεσιμότητες

Υγείας: Νοσοκομεία και κεντρική υπηρεσία

Εργασίας: Ασφαλιστικά Ταμεία

Δημόσιας Τάξης: Πολιτικό προσωπικό του υπουργείου.

Επίσης, στο στόχαστρο μπαίνουν και τα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου και των Δήμων

(Visited 1 times, 1 visits today)
By