Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Από την «Ελιά» έλειπαν όσοι εμπνεύστηκαν το «λεφτά υπάρχουν»

Αίσθηση προκάλεσε η ολομέτωπη επίθεση του Πάρι Κουκουλόπουλου αναφερόμενος στις ηχηρές απουσίες των «παπανδρεϊκών» στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τη συνδιάσκεψη της «Ελιάς»

koukoulopoulos«Να φύγουμε λίγο από τα πρόσωπα και να ορίσουμε κάποιες ομάδες στελεχών που λείπαν. Λείπαν καταρχάς αυτοί που εμπνεύστηκαν το «λεφτά υπάρχουν». Λείπαν αυτοί που προκάλεσαν λέγοντας το «μαζί τα φάγαμε». Και έλειπε επίσης και η μοιραία ομάδα που πήρε την καταστροφική, για την παράταξη, απόφαση να πάμε μόνοι μας στο μνημόνιο και να αφήσουμε τον σημερινό πρωθυπουργό να παριστάνει τον ανέμελο και αδιάφορο προτείνοντας συνταγές που δεν υπήρχαν.

Και πρόσθεσε: «Αρα λοιπόν η παράταξη έφτασε εδώ που έφτασε γιατί την προσδιόρισαν κάποιες ιστορικές κινήσεις και φράσεις. Το «λεφτά υπάρχουν» και το «όλοι μαζί τα φάγαμε» μας ακολουθούν και σήμερα. Δεν φτάσαμε εδώ τυχαία. Και όλοι όσοι έχουν συμμετοχή σε αυτά που είπα στο «λεφτά υπάρχουν» στο «όλοι μαζί τα φάγαμε» και στη μοιραία απόφαση να πάμε μόνοι μας στο μνημόνιο τον Μάιο του 2010 καλό είναι να μας δώσουν κάποτε μία εξήγηση».

Από το στόχαστρο του κ. Κουκουλόπουλου δεν ξέφυγε και ο Κώστας Σκανδαλίδης, με αφορμή τη φράση του ότι «δεν πέθανε ο χώρος, πέθανε το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε: «Άποψή του είναι με την όποια κραυγαλέα διαφωνώ. Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Ο κ. Σκανδαλίδης πέρα από αυτό που είπε ότι «πέθανε» (το ΠΑΣΟΚ), είπε ότι είναι καθεστωτικό κόμμα. Έκανε 20 χρόνια υπουργός. Αν αισθάνεται ότι είναι καθεστώς, ας κάνει την αυτοκριτική του».

Ο κ. Κουκουλόπουλος δεν άφησε ασχολίαστη και την απουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από τη Συνδιάσκεψη της «Ελιάς», λέγοντας:

«Μπορεί να διάβαζε το μνημόνιο ο κ. Χρυσοχοΐδης. Δεν ξέρω γιατί δεν ήρθε. Έχει κενά. Μπορεί να διάβαζε το μνημόνιο. Δεν ξέρω τι έκανε το Σαββατοκύριακο. Δικαίωμά του να μην έρθει. Δικαίωμα και δικό μας να κρίνουμε ο καθένας. Η πόρτα είναι ανοιχτή και μπορούν όλοι να “ρθουν».

By