Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Από τι φτιάχνονται τα όνειρα;

Casablanca: Πωλείται το αυτοκίνητο του Μπόγκαρτ

CasablancaBuick_01_1500«Από τι φτιάχνονται τα όνειρα» είναι ο τίτλος της νέας δημοπρασίας του Οίκου Bonhams. Στη Νέα Υόρκη, στις 25 Νοεμβρίου, οι λάτρεις του σινεμά μπορούν να αποκτήσουν αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν σε διάσημες κινηματογραφικές ταινίες.

«Η Turner Classic Movies επιμελήθηκε μια δημοπρασία που απευθύνεται σε όσους αγαπούν το σινεμά. Βεβαίως υπάρχουν αντικείμενα που κοστίζουν πολύ και απευθύνονται σε συλλέκτες. Έχουμε όμως και πολλά πράγματα που οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει» υποστηρίζει η υπεύθυνη της δημοπρασίας, Καθριν Γουίλιαμς.

Μια Buick Phaeton του 1940 αποτελεί το πιο σημαντικό αντικείμενο της δημοπρασίας. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε στην ταινία Καζαμπλάνκα με τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Ίνγκριντ Μπέργκμαν.

CasablancaPosterΟ οίκος Bonhams εκτιμά ότι το αυτοκίνητο θα πουληθεί για περισσότερα από 500.000 δολάρια.

«Το αυτοκίνητο αγοράστηκε από την Warner Brothers το 1940 και ανήκε στον στόλο αυτοκινήτων της εταιρείας. Χρησιμοποιήθηκε σε αρκετές ταινίες όπως στο High Sierra. Όμως δίχως αμφιβολία, η Καζαμπλάνκα είναι η πιο διάσημη ταινία στην οποία εμφανίσθηκε» υποστηρίζει η υπεύθυνη της δημοπρασίας, Καθριν Γουίλιαμς.

Στην δημοπρασία υπάρχουν και κομμάτια από τα πρόσφατο κινηματογραφικό παρελθόν, όπως το φόρεμα Ελισαβετιανής εποχής που φορούσε η Γκουίνεθ Πάλτροου στην ταινία «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» το 1999.

Πωλούνται ακόμη τα κοστούμια που φόρεσαν οι Τζακ Νίκολσον και Μάικλ Κίτον στις ταινίες «Batman» και «Batman Returns».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By