Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Από το 2016 ο Ετήσιος Μισθός, λέει ο Βρούτσης

«Μεγάλη ελπίδα για την Ελλάδα ο τουρισμός» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στους ξενοδόχους

vroutsis

Τη θεσμοθέτηση του Ετήσιο Μισθού από τα μέσα στο 2016 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας μιλώντας την Τρίτη  στην Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση πρόκειται για εξέλιξη που θα μεταβάλει άρδην το τοπίο στην αγορά εργασίας.

Μιλώντας για τη συμβολή του τουρισμού στην πορεία εξόδου από την κρίση ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε «μεγάλη ελπίδα» το συγκεκριμένο τομέα παραθέτοντας τις παρεμβάσεις του υπουργείου στον κλάδο το τελευταίο διάστημα.

Όπως ανέφερε, το πλέγμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν υλοποιηθεί ή προωθούνται στο ασφαλιστικό σύστημα και στο καθεστώς των εργασιακών ζητημάτων είναι οι μεγαλύτερες που έχουν επιχειρηθεί ποτέ στη χώρα.

Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι η μείωση κατά 5 εκατοστιαίες μονάδες του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων – με πιθανότητα, μάλιστα, σύντομα και περαιτέρω μείωσης – μπορεί να έχει ακόμα περισσότερα οφέλη για την οικονομία, την απασχόληση αλλά και τις ίδιες τις επιχειρήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι τηρηθεί ο μέγιστος δυνατός βαθμός συμμόρφωσης με τα προβλεπόμενα από το νέο πλαίσιο.

Ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε, τέλος, ότι η ολοκλήρωση της μηχανοργάνωσης και των νέων εφαρμογών πληροφορικής θα οδηγήσουν σύντομα σε θεαματικό περιορισμό της γραφειοκρατίας, διευκολύνοντας σημαντικά τους πολίτες αλλά και τις επιχειρήσεις.

By