Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Απ. Κακλαμάνης κατά Στουρνάρα

Νέες βολές με αφορμή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014

ap.kaklamanisAΒΟΥΛΗ

Νέες βολές στον Γ. Στουρνάρα εκτοξεύει ο Απ. Κακλαμάνης με αφορμή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 που κατατέθηκε στη Βουλή. Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε αναφέρει ότι χαρακτηρίζεται από μέτρα υπέρμετρης φορολόγησης, ενώ οι διαρροές για τη νέα φορολογία ακινήτων (και αγροτεμαχίων) απειλούν, ως συνήθως τους συνεπείς αλλά αδύναμους φορολογούμενους, ενώ την ίδια ώρα το υπουργείο ελάχιστα ασχολείται με την φοροδιαφυγή πολλών δις ευρώ από καταθέσεις στο εξωτερικό.

«Η εντός επταμήνου υποχρέωση εξόφλησης του φόρου ακίνητης περιουσίας για το 2011, το 2012 και το 2013, μαρτυρά άγνοια της πραγματικής φορολογικής ικανότητας των εντίμων και συνεπών στις υποχρεώσεις τους πολιτών», υπογραμμίζει και καλεί τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα να ενημερώσει τη Βουλή:

– Σε ποιο σημείο βρίσκεται και τι απέδωσε ως τώρα ο από έτους, σχεδόν, διενεργούμενος έλεγχος των 22.000 φορολογουμένων, που έσπευσαν να μεταφέρουν τεράστια εμβάσματα, συμποσούμενα σε δεκάδες δις ευρώ στο εξωτερικό την περίοδο 2008-2011, καθώς επίσης, για τους περιλαμβανόμενους στη λίστα Λαγκάρντ ή άλλους φορολογούμενους μεγάλης κλίμακας που φέρονται να μετέφεραν μεγάλα ποσά για αγορές ακινήτων στο Λονδίνο ή σε τράπεζες στο Λιχτενστάιν και άλλους φορολογικούς «παραδείσους».

Επικαλούμενος μάλιστα, καταγγελίες της ομοσπονδίας προσωπικού ΔΟΥ, αναφέρει ότι ελάχιστοι υπάλληλοι ασχολούνται με το έργο αυτό, ενώ πρόκειται για τεράστια φοροδιαφυγή πολλών δις ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By