Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Καθοριστική η συνάντηση Αρβανιτόπουλου – ΟΛΜΕ την Τετάρτη

Έτοιμοι να κηρύξουν απεργία στις εξετάσεις οι καθηγητές

sxoleio1Καθοριστικής σημασίας για αν θα πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα ή όχι οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα. Η τριτοβάθμια οργάνωση έχει ήδη συνεδριάσει με θέμα την πραγματοποίηση πολυήμερης απεργιακής κινητοποίησης τις ημέρες των εξετάσεων (προαγωγικών και πανελλαδικών) ενώ αναμένεται να οριστικοποιήσει την απόφασή της σε συνεδρίαση της διοίκησης της, την Πέμπτη.

Να σημειώσουμε ότι υφίσταται ήδη διαμορφωμένη πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ υπέρ της απεργιακής κινητοποίησης στις πανελλαδικές, με τις παρατάξεις να διαφωνούν για τον τρόπο λήψης της απόφασης. Αν θα γίνει, δηλαδή, με συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ ή με εσωτερικό «δημοψήφισμα». Να σημειώσουμε ότι από τις 21 Μαΐου και ως τα μέσα Ιουνίου πραγματοποιούνται οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις γυμνασίων και λυκείων.

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αφού την Πέμπτη συνεδριάζει η ομοσπονδία τους (ΟΙΕΛΕ) προκειμένου να αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις.

By