Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Τις πρυτανικές αρχές καλεί σε διάλογο ο υπουργός Παιδείας

Πρωτοβουλία για να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

panepistimio athinon

Συνάντηση με τους πρυτάνεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για διάλογο θα έχει στις 13:00 ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, διευκρινίζοντας ότιο διάλογος δεν αφορά στην κινητικότητα- διαθεσιμότητα, αλλά «την επόμενη μέρα» και τη διοικητική αναδιάρθρωση των Πανεπιστημίων.

Η συνάντηση θα πραγματοποιείται  μετά από πρωτοβουλία του  υπουργού Παιδείας, ο οποίος κάλεσε χθες σε διάλογο τόσο με τις πρυτανικές αρχές, όσο και τους διοικητικούς υπαλλήλους, ούτως ώστε  να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί σε Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ειδικότερα, σήμερα ο κ. Αρβανιτόπουλος έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σίμο Σιμόπουλο, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνο Γάτσιο και του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργο Παναγιωτάκη.

Μιλώντας, επίσης, σε πρωινή εκπομπή του ant1, o υπουργός Παιδείας επισήμανε  ότι έγιναν  500 προσλήψεις υπαλλήλων μέσα σε μία νύχτα στο ΕΚΠΑ

«Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μετά την απογράφή τους, τη μοριοδότηση από τον ΑΣΕΠ, και την απόφαση του τριμελούς ειδικού υπηρεσιακού συμβουλίου» αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Αρβανιτόπουλος.  «Καλώ τις πρυτανικές αρχές των οκτώ Ιδρυμάτων σε διάλογο, προκειμένου η Πολιτεία και το υπουργείο να τους συνδράμουν στη διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν» σημειώνει ο υπουργός και προσθέτει: «Καλώ επίσης σε διάλογο τους διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων που συμμετείχαν στη διαθεσιμότητα, για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες διαιδρυματικής κινητικότητας και της επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του Δημοσίου. Ο διάλογος προϋποθέτει ανοικτά πανεπιστήμια, που είναι καθολική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By