Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αρνείται τα περί στάσης πληρωμών η ΕΚΧΑ

 Η ολοκλήρωση του κτηματολογίου συνιστά μνημονιακή δέσμευση ενώ ο χρονικός ορίζοντας που έχει τεθεί προσδιορίζεται στο 2020.

ktimatografisi1

Διαψεύδει η Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. (ΕΚΧΑ), δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, τα οποία κάνουν λόγο για  στάση πληρωμών.

Σε ανακοίωνση που εξεδόθη τονίζεται πως είναι «απολύτως ανακριβές» πως η ΕΚΧΑ έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών καθώς και ότι τα χρήματα των τελών κτηματογράφησης δεν είναι διασφαλισμένα.

Ωστόσο η ΕΚΧΑ αποδέχεται  πως υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές και προβλήματα, «τα οποία όμως ξεπερνιούνται» ενώ υποστηρίζει ότι τα χρήματα της ΕΚΧΑ είναι «απολύτως διασφαλισμένα σε λογαριασμούς της εταιρείας και έχουν εξασφαλιστεί και υψηλά επιτόκια».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας δεν διακυβεύεται η πορεία του έργου και η λειτουργία της εταιρίας αντίθετα «κάθε μέρα που περνά επιταχύνεται όλο και περισσότερο η προσπάθεια και οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου».

Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση του κτηματολογίου συνιστά μνημονιακή δέσμευση ενώ ο χρονικός ορίζοντας που έχει τεθεί προσδιορίζεται στο 2020.

By