Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίσημη πρώτη για την ελληνική Προεδρία (live)

Με μία λιτή τελετή στο Ζάππειο δόθηκε η έναρξη για την ελληνική Προεδρία στην ΕΕ

αρχείο λήψης

Λίγο μετά τις 12:30, προσγειώθηκε στον διάδρομο του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας το αεροσκάφος, που μεταφέρει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, προκειμένου να συμμετάσχουν στην τελετή ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ, από την Ελλάδα.

Με την επίσημη υποδοχή του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Κολεγίου των Επιτρόπων, από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, άρχισε, στη 1 το μεσημέρι, στο Ζάππειο Μέγαρο η επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής Προεδρίας. Μετά το πέρας της τελετής, οι ηγέτες έβγαλαν την καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κατ” ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται η κοινή συνέντευξη Τύπου. (δείτε εδώ live)

Ο πρωθυπουργός, στις δηλώσεις του, τόνισε ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση του 2014, και ανέφερε ακόμα πως η ελληνική Προεδρία θα επιδιώξει την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, την εμβάθυνση της Ευρωζώνης, τη διαχείριση της μετανάστευσης, τη θωράκιση της εσωτερικής και της εξωτερικής ασφάλειας.

Θα ακολουθήσει γεύμα των Επιτρόπων με το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια κοινή συνάντηση των επισήμων.

Έπεται…

  • Για τις 16:15 είναι προγραμματισμένη η κατ” ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αμέσως μετά θα γίνει η κοινή συνέντευξη Τύπου.
  • Στις 16:00, θα αρχίσουν και οι συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας: Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων και Ενέργειας, Μεταφορών, Υποδομών και Περιβάλλοντος.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά, ενώ στο Ζάππειο Μέγαρο έχει διαμορφωθεί ειδική αίθουσα Τύπου για να καλύψει τις ανάγκες των ελληνικών ΜΜΕ, αλλά και των περίπου 65 ξένων ανταποκριτών με ειδίκευση στα ευρωπαϊκά θέματα.

Στους ξένους ανταποκριτές έδωσαν ήδη συνεντεύξεις οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών, προκειμένου να ενημερώσουν για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν κλείσει τους σταθμούς του Μετρό σε Σύνταγμα και Μέγαρο Μουσικής.

Διαβάστε επίσης:  Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By