Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ασημακοπούλου: Η κυβέρνηση θα αντιδράσει ανάλογα με το μέγεθος της απειλής

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Γιώργος Κοντογιάννης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να πάρει κάθε νόμιμο μέτρο για να μην υπάρχουν μπλακ άουτ

genop-dei

Ανοιχτό το χαρτί της επιστράτευσης σε ένα ενδεχόμενο μπλακ άουτ από τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, κρατά η κυβέρνηση.

Σε σημερινές της δηλώσεις στο STAR η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου διαμήνυσε  πως «η αντίδραση της κυβέρνησης θα είναι αντίστοιχη της στάσης που θα κρατήσουν οι συνδικαλιστές» και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν νοείται να συζητάμε οτιδήποτε έχει σχέση με σκοτάδι, στο σκοτάδι δεν λύνονται τα προβλήματα. Δεν θα επιτρέψουμε να απειληθεί η τουριστική περίοδος, η αντίδραση της πολιτείας θα πρέπει να ανταποκρίνεται στο μέγεθος της απειλής».

Η κ. Ασημακοπούλου επεσήμανε ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων να αντιδρούν και να προχωρούν σε κινητοποιήσεις «όχι όμως εις βάρος του κοινωνικού συνόλου» και απέδωσε τις αντιδράσεις σε παραπληροφόρηση διευκρινίζοντας: «Αυτό που κάνουμε με τη μικρή ΔΕΗ είναι κοινοτική οδηγία με την οποία οφείλουμε να συμμορφωθούμε, εφόσον είμαστε μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης. Δεν κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι, είναι διασφαλισμένοι για 5 χρόνια».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση πρέπει να πάρει κάθε νόμιμο μέτρο για να μην υπάρχουν μπλακ άουτ».

Παράλληλα σημείωσε την ανάγκη «να ενημερωθεί η κοινωνία και να ξέρει ότι οι προσπάθειες που γίνονται για την μικρή ΔΕΗ δεν είναι σε βάρος τους», ενώ κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι «γυρίζει όλη την Ελλάδα για να βρει συμμάχους για την ΔΕΗ και για να φέρει την Ελλάδα πίσω».

 

By