Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ασημακοπούλου: Στόχος να βγούμε από τα μνημόνια

«Όλες οι ενδείξεις που έχουμε αυτή τη στιγμή στηρίζουν την προσπάθεια που κάνει η ελληνική κυβέρνηση να μπορέσουμε να χρηματοδοτούμε τις ανάγκες μας από μία έξοδο στις αγορές με ανταγωνιστικούς όρους»

asimakopoulou 1

Στην πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ, Άννα Ασημακοπούλου μιλώντας στον realfm 97,8.

Η κ.Ασημακοπούλου απάντησε στο ερώτημα αν η τρόικα προσπαθεί με το ζόρι να μας οδηγήσει και σε τρίτο μημόνιο.

«Όλες οι ενδείξεις που έχουμε αυτή τη στιγμή στηρίζουν την προσπάθεια που κάνει η ελληνική κυβέρνηση να μπορέσουμε να χρηματοδοτούμε τις ανάγκες μας τουλάχιστον εν μέρει από μία έξοδο στις αγορές με ανταγωνιστικούς όρους. Κάτι που έχει και ουσιαστικό χαρακτήρα, για να καλύψουμε δηλαδή αυτές τις ανάγκες τις χρηματοδοτικές, αλλά και τεράστιο συμβολισμό γιατί επιστρέφουμε σε μία περίοδο ομαλότητας», τόνισε  η κ. εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής της Ν.Δ.

Και πρόσθεσε: «Από την αρχή και τώρα, εξακολουθεί να είναι στόχος της κυβέρνησης να βγούμε από τα μνημόνια. Δεν έχει κανένα όφελος από το να παραμείνουμε σε ένα τέτοιου είδους καθεστώς. Πιστεύω ότι είμαστε στο μεταίχμιο του να το πετύχουμε αυτό. Σήμερα λοιπόν, περιμένουμε μία θετική δήλωση από την πλευρά του Eurogroup. Τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν στα υφιστάμενα ανοιχτά θέματα τα οποία έχουν μείνει πάνω στο τραπέζι και η ιδέα είναι ότι στο τέλος της εβδομάδας να έχουν κλείσει και αυτά για να προχωρήσουμε στην εκταμίευση της δόσης». 

By