Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ασθενεί ο ΕΟΠΥΥ, στενάζουν οι φαρμακοποιοί

Δραματική έκλυση των φαρμακοποιών

eoppyΣυνεχίζεται η καθυστέρηση στην εξόφληση  των οφειλών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), προς τους φαρμακοποιούς. Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο(ΠΦΣ), μόνο οι οφειλές από το 2010 φτάνουν τα 75 εκατομμύρια ευρώ. Επιπρόσθετα παρά τις δεσμεύσεις δεν έχει εξοφληθεί ο μήνας Μάρτιος.

Οι φαρμακοποιοί εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, βλέποντας ο κλάδος τους να πλήττεται, γιατί η φαρμακευτική δαπάνη είναι εντός των μνημονιακών στόχων, με αποτέλεσμα πολλά φαρμακεία ή να βάζουν λουκέτο στην χειρότερη περίπτωση ή στην καλύτερη οι ιδιοκτήτες τους να μπαίνουν στις λίστες του Τειρεσία, μην μπορώντας να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ «να σκύψει με ιδιαίτερη προσοχή στα προβλήματα  αυτά και να σηκώσει τα μανίκια για να μπορέσει ο Οργανισμός να ανασυγκροτηθεί και να  λειτουργήσει ομαλά».Ενώ ζητά  από την Πολιτεία να βοηθήσει το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο στην Ε.Ε. με την ενίσχυση της χρηματοδότησης του.

«Ας μην πληρώσει ο φαρμακευτικός κλάδος  και η φαρμακευτική περίθαλψη την ολιγωρία των τελευταίων μηνών, που έχει φέρει στο χείλος του γκρεμού τον ΕΟΠΥΥ», καταλήγει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By