Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ασμουσεν (ΕΚΤ): Αρχές Iουλίου η τρόικα στην Ελλάδα – Τι μήνυμα έστειλε στην Αθήνα

Γίνονται θετικά βήματα, αλλά πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες

asmusen 1Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα ζήτησε ο  Γ. Ασμουσεν, μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ τόνισε ότι οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα χαράξουν τις βασικές κατευθύνσεις για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ο Άσμουσεν δήλωσε ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα χαράξουν τις βασικές κατευθύνσεις για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM.

Σχετικά με την Ελλάδα υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα και τη φορολογική μεταρρύθμιση και πρόσθεσε ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα, πιθανόν, στις αρχές Ιουλίου.

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, Βόλφκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια» για την αναδρομικότητα και πρόσθεσε: «Η δυνατότητα του ESM είναι περιορισμένη. Δεν έχει νόημα να καλλιεργούμε ψεύτικες προσδοκίες, οι οποίες μόνο απογοήτευση θα μπορούσαν να φέρουν στις αγορές».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By