Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αστυνομικοί σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Με βάση τα έως τώρα στοιχεία εκτιμάται ότι η μηνιαία αμοιβή που λάμβαναν οι αστυνομικοί για την «ασφαλή» είσοδο των αλλοδαπών στη χώρα μας ανέρχεται τουλάχιστον σε 3.500 ευρώ για κάθε έναν από αυτούς

metanastes600_424

 

Tέσσερις αστυνομικοί που υπηρετούν στον Έβρο, εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Γεωργία που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Συνολικά συνελήφθησαν 22 άτομα στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στον Έβρο, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος». Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ογκώδης  δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα .Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη του κυκλώματος δρούσαν τα τελευταία έξι χρόνια. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Παρθένης, «διέθεταν εσωτερική διάρθρωση και ιεραρχία, με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της και επιπλέον, για την επίτευξη των σκοπών τους, μέλη της οργάνωσης πραγματοποιούσαν συστηματικά πλαστογραφήσεις».  Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. εκτός από τη διακίνηση μεταναστών, το κύκλωμα ενέχεται και σε μεγάλο αριθμό κατάρτισης πλαστών εγγράφων, νόθευσης γνησίων αλλά και έκδοσης γνήσιων, με τη χρήση πλαστών δικαιολογητικών.

Σχετικά με την εμπλοκή των αστυνομικών-τρεις αρχιφύλακες και ένας υπαρχιφύλακας- στην υπόθεση, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε ότι συνεργάζονταν με τα άλλα μέλη του κυκλώματος και επέτρεπαν έναντι χρηματικής αμοιβής, η οποία κυμαινόταν από 100 έως και 500 ευρώ ανά άτομο, την παράνομη είσοδο αλλοδαπών, οδικώς από σημείο της μεθορίου.Με βάση τα έως τώρα στοιχεία εκτιμάται ότι η μηνιαία αμοιβή που λάμβαναν οι αστυνομικοί για την «ασφαλή» είσοδο των αλλοδαπών στη χώρα μας ανέρχεται τουλάχιστον σε 3.500 ευρώ για κάθε έναν από αυτούς.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία ενώ με  απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τέσσερις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

By