Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρίστανε τον αστυνομικό για να ασελγεί σε ανήλικες

Διαπιστώθηκε ότι την τελευταία πενταετία ασέλγησε σε 21 κορίτσια.

fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

Ο 40χρονος παιδεραστής έστηνε ενέδρες έξω από σχολεία σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και παρακολουθούσε ανήλικα κορίτσια μέχρι τα σπίτια τους προσποιούμενος τον αστυνομικό, τα παρέσυρε και προέβαινε σε ασελγείς πράξεις.

Ο 40χρονος, ο οποίος είναι από παλιά γνωστός στην Αστυνομία για παρόμοιες επιθέσεις, συνελήφθη προχθές, Σάββατο, το απόγευμα στα Πετράλωνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι έστηναν εδώ και καιρό μπλόκα, μετά από καταγγελίες γονέων για σεξουαλικές επιθέσεις στα παιδιά τους. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν λίγη ώρα μετά την τελευταία του επίθεση σε ανήλικη, σε βάρος της οποίας είχε ασελγήσει.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς εντόπιζε ανήλικες μαθήτριες, ηλικίας 8 έως 14 ετών, την ώρα που έφευγαν από το σχολείο τους μετά τη λήξη των μαθημάτων. Στη συνέχεια, τις ακολουθούσε, χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτες διαφόρων τύπων και φορώντας πάντα προστατευτικό κράνος, μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών στις οποίες διέμεναν. Έμπαινε μαζί τους στις πολυκατοικίες προσποιούμενος τον αστυνομικό, επιδεικνύοντας κάποια έγγραφα από το πορτοφόλι του, τις παραπλανούσε ότι διενεργεί έρευνα για κλοπή στο σχολείο ή για ναρκωτικά και τις οδηγούσε σε απόμερο κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας, όπου προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι, κατά την τελευταία πενταετία, έχει ασελγήσει σε βάρος 21 ανήλικων κοριτσιών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι ο δράστης, τη δεκαετία 1995- 2005, είχε συλληφθεί δύο φορές, για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικες κάτω των 12 ετών, έχει καταδικασθεί και φυλακιστεί.

Σε βάρος του 40χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

By