Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αυξάνεται ο βασικός μισθός των δικαστικών

Καθώς και οι συντάξεις τους

dikastes

Μια ημέρα μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία που αυξάνει το βασικό μισθό και το επίδομα για τη δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης για τους εν ενεργεία δικαστές και κύριο προσωπικό του ΝΣΚ, καθώς και των συντάξεων των πρώην συναδέλφων τους.

Σύμφωνα με την τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης, Εργασίας Γ. Βρούτσης, Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας η ετήσια δαπάνη θα ανέλθει σε 69.560.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 49.400.000 ευρώ θα «πάνε» στους εν ενεργεία και 20.160.000 ευρώ στους συνταξιούχους.

Η εφάπαξ δαπάνη από την αναδρομική καταβολή των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών διαφορών, που ανάγονται στο χρονικό διάστημα από 1/8/2012 μέχρι τη δημοσίευση του υπό ψήφιση νόμου (αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας) , το ύψος της οποίας θα προσδιοριστεί με την έκδοση της προβλεπόμενης ΚΥΑ και εκτιμήθηκε στο ποσό των 99.760.000 ευρώ.

By