Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυξήθηκε κατά 28% τον Οκτώβριο η επιβατική κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος»

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

aerodromio_!0

Κατά 28% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013 αυξήθηκε η επιβατική κίνηση τον μήνα Οκτώβριο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) διακινήθηκαν 1,43 εκατ. επιβάτες.

Οι επιβάτες που διακινήθηκαν στο δίκτυο εσωτερικού παρουσίασαν αύξηση κατά 34,8% και του εξωτερικού 24,6%.

Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο (17%), με αύξηση (36%) στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού, ενώ οι ξένοι με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα κατέγραψαν σημαντική αύξηση της τάξης του 39%.

Συνολικά για την περίοδο Ιανουάριος – Οκτώβριος 2014, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας παρουσίασε σημαντική άνοδο της τάξης του 20,3%, με 13,1 εκατομμύρια επιβάτες (περισσότερους κατά 2,2 εκατομμύρια από την αντίστοιχη περίοδο του 2013).

Τόσο οι επιβάτες εξωτερικού, όσο και του εσωτερικού, παρουσίασαν παρόμοια επίπεδα αύξησης (20,0% και 20,5%, αντίστοιχα).

Στη συνολική εξέλιξη της επιβατικής κίνησης, σύμφωνα με τον ΔΑΑ, συνέβαλε η ανάκαμψη της οικονομίας, η τόνωση της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού, που σηματοδοτείται από το γεγονός ότι οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα παρουσίασαν ιδιαίτερα εντυπωσιακή αύξηση (31%) από την αρχή του έτους και η ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών στη διάρκεια του θερινού προγράμματος πτήσεων.

By