Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κύπρος: Θα βρισκόμαστε υπό αυστηρή επιτήρηση

 Πρέπει να γίνουν εκσυγχρονιστικές και μεταρρυθμιστικές τομές, τόνισε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών.

xaris-georgiadisΓια δύσκολη προσπάθεια που ξεκινάει για την επαναδημιουργία μιας βιώσιμης οικονομίας έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, μια ημέρα μετά την οριακή υπερψήφιση του Μνημονίου από την Κυπριακή Βουλή.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν εκσυγχρονιστικές και μεταρρυθμιστικές τομές, που θα οδηγούν στην ανάκαμψη της οικονομίας.
Πρέπει, είπε, «να εξορθολογίσουμε τις δημόσιες δαπάνες και να είμαστε βέβαιοι ότι το κάθε ευρώ ξοδεύεται σωστά, και να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας από γραφειοκρατικά βαρίδια».
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, πρέπει να διευκολύνουμε την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις και να πάρουμε μέτρα για την απασχόληση.
Δεν παρέλειψε, πάντως, να επισημάνει ότι όλες οι κινήσεις της Κύπρου θα βρίσκονται κάτω από την αυστηρή επιτήρηση των δανειστών της.
«Αυτό», είπε, «είναι το τίμημα της ανάγκης, στην οποία έχει οδηγηθεί η χώρα» και τόνισε παράλληλα ότι και η ίδια η Κύπρος πρέπει να έχει αυστηρό πρόγραμμα αυτοελέγχου, ώστε να επαληθεύονται οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.
Πηγή: offsite.com.cy
By