Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυστρία: Ρεκόρ στον τουρισμό βιώνει φέτος η Ελλάδα

Γράφει σε σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή οικονομική εφημερίδα «Βίρτσαφτσμπλατ»

tourismos-touristes-taxidiwtes

«Παλιοί ξενοδόχοι συμφωνούν ότι ποτέ έως τώρα δεν υπήρξε ένα τόσο μεγάλο κύμα τουριστών στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι ενθουσιασμένος, λέγοντας πρόσφατα πως μέχρι τέλος του χρόνου ο αριθμός των επισκεπτών θα φτάσει το ρεκόρ των 20 εκατομμυρίων, ενώ ένας στους τρεις Έλληνες συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό και για την ελληνική οικονομία, έπειτα από αρκετά χρόνια βαριάς κρίσης, αυτό αποτελεί ακτίνα ελπίδας», γράφει σε σημερινό δημοσίευμά της, με τίτλο «Ελλάδα: Ρεκόρ στον τουρισμό το καλοκαίρι», η αυστριακή οικονομική εφημερίδα «Βίρτσαφτσμπλατ».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι τιμές έχουν μειωθεί κατά 30% σε σχέση με το 2009 στην Αθήνα, όπου, πριν μερικά χρόνια, δεν έβρισκες καλό δωμάτιο κάτω των 70 ευρώ, σήμερα πληρώνεις 40 ευρώ, ενώ στην Πελοπόννησο και σε λιγότερο γνωστά νησιά υπάρχουν δωμάτια με θέα στη θάλασσα με 30 ευρώ.

Ωστόσο, συμπληρώνει η εφημερίδα, δεν υπάρχουν παντού φθηνότερες τιμές, προπάντων στο κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου, που ενδιαφέρεται για τους πλούσιους και όπου πρόσφατα ένα μπαρ εισέπραξε συνολικά 2,5 εκατομμύρια ευρώ από τους επισκέπτες σε μια βραδιά όπου εμφανιζόταν ο Ισπανός τραγουδιστής Χούλιο Ιγκλέσιας.

Το σύνθημα στα τουριστικά «προπύργια», Κρήτη, Ρόδος, Κως και Κέρκυρα είναι «Όλα για τον επισκέπτη», τονίζει η εφημερίδα, καθώς, όπως δηλώνει ο Χρήστος Πιλατάκης, διευθυντής ξενοδοχείου στην τουριστική περιοχή της Λίνδου στη Ρόδο, «ένας δυσαρεστημένος επισκέπτης, εάν μεταφέρει τις κακές του εμπειρίες, σημαίνει δέκα πελάτες λιγότεροι».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στις πρόσφατες διαμαρτυρίες των συνδικάτων των υπαλλήλων στον τουρισμό στη Ρόδο, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις πληρωμές, ενώ υπογραμμίζεται ότι και οι εντάσεις μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας επιβαρύνουν το τουριστικό κλίμα στην Ελλάδα, όπως επίσης υπάρχουν και ακυρώσεις, μετά από την πτώχευση ρωσικών πρακτορείων τουρισμού.

Στο τέλος επισημαίνεται ότι οι Έλληνες είναι φέτος ευχαριστημένοι όσον αφορά τον τουρισμό, ο τομέας του οποίου προχωρά καλά, δίνοντας εργασία σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και, όπως δηλώνει ο ξενοδόχος Δημήτρης Σκαλίδης, «ο τουρισμός είναι και παραμένει η κινητήρια δύναμη για την ελληνική οικονομία».

By