Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυτά είναι τα επίσημα σκίτσα του νέου Audi TT

Η μεγάλη ώρα για την παρουσίαση του νέου Audi TT πλησιάζει και τα πρώτα στοιχεία για το πως θα μοιάζει το νέο γερμανικό coupe κυκλοφόρησαν

Audi-TT-14-700x463Από τα επίσημα σκίτσα του νέου Audi TT βλέπουμε ότι το αυτοκίνητο θα έχει εξελικτικό σχεδιασμό και δεν θα είναι επαναστατικά διαφορετικό. Έτσι, φαίνεται να διατηρεί το ίδιο σουλούπι αλλά προστίθενται αρκετές ακμές, κάνοντας το πιο επιθετικό. Φοράει τα νέα matrix LED φώτα της Audi και το παρμπρίζ δείχνει να έχει έντονη κλίση ενώ η οροφή “σβήνει” γλυκά στο πίσω μέρος.

Audi-TT-24-700x463Εξαιρώντας το τελείωμα της οροφής, με βεβαιότητα μπορώ να διακρίνω πάρα πολλές ομοιότητες με το Allroad Shooting Brake Concept, που εκ των προτέρων ξέραμε ότι θα δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία του.

Όπως έχουμε αναφέρει και προηγουμένως, το νέο TT θα βασίζεται στην MQB πλατφόρμα του Group και θα προσφέρεται με διάφορους κινητήρες όπως π.χ. τον 1800άρη TFSI με τα 180 άλογα και τον δίλιτρο TFSI με τα 220 ή/και τα 300 άλογα. Τέλος, αργότερα αναμένεται να παρουσιαστεί η κορυφαία TT-RS έκδοση με έναν υπερτροφοδοτούμενο πεντακύλινδρο κινητήρα με απόδοση 380 ίππων ενώ έχει ήδη επιβεβαιωθεί και η σκληροπυρηνική, ελαφριά έκδοση.

Υπομονή λίγες μέρες για την επίσημη παρουσίαση της τρίτης γενιάς του δημοφιλούς  TT, αλλά και τις πρώτες μέρες του Μάρτη για να το δούμε στην έκθεση της Γενεύης.

By