Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυτή είναι η νέα σύνθεση της Κομισιόν

Με πρόεδρο τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

komision

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί, θα είναι πλέον και επίσημα ο νέος Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων.

Η σύνθεση της 27μελούς Κομισιόν με πρόεδρο τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι, με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να παίρνει το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ο επίτροπος της Κύπρου, Χρήστος Στυλιανίδης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Οπως ανακοίνωσε ο πρώτος εκλεγμένος από το Ευρωκοινοβούλιο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, από τους 27 επιτρόπους και τον έναν πρόεδρο, οι 19 είναι άνδρες και οι 9 γυναίκες. Οι 15 ανήκουν στη δεξιά και την κεντροδεξιά, οι οκτώ στους σοσιαλιστές και οι πέντε στους φιλελευθέρους.

Ο ολλανδός Φρανς Τίμερμανς είναι αναλαμβάνει καθήκοντα πρώτου αντιπροέδρου της Επιτροπής, ήτοι καθίσταται το δεξί χέρι του Γιούνκερ.

O Φινλανδός Γιούρκι Κατάινεν αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπροέδρου της Επιτροπής με προτεραιότητα το πορτοφόλιο της οικονομίας.

Ο Ισπανός Μιγέλ Αρίας Κανέτε είναι ο νέος Επίτροπος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Βρετανός Τζόναθαν Χιλ είναι ο νέος Επίτροπος Εμπορίου.

Η Δανή Μαργκρέτε Βεσταγκερ είναι η Επίτροπος Ανταγωνιστικότητας.

 

By