Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

«Αυταρχική παρέμβαση» κατά του συνδικαλισμού καταγγέλει το ΚΚΕ

«Βολές» από τον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Γ. Γκιόγκα

pame

Για «πρωτοφανή κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού» και «προκλητική παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων» κάνει λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Όπως καταγγέλλει ειδικότερα ο βουλευτής, «το 2ο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που εδρεύει στη ΓΑΔΑ, με έγγραφο της 6ης Δεκεμβρίου 2013, ζητάει από το Προεδρείο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστήμιου Αθήνας τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου που έγινε στις 2/12/2013, καθώς και τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των μελών της απεργιακής επιτροπής της ίδιας ημερομηνίας. Σύμφωνα με τον κ. Γκιόκα, στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι το παραπάνω αίτημα γίνεται στο πλαίσιο της με αριθμό Γ13/3352/04-12-2013 παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ζητεί τέλος από τους αρμόδιους υπουργούς εξηγήσεις για το περιεχόμενο της εισαγγελικής παραγγελίας, αλλά και για τους λόγους για τους οποίους επιλήφθηκε το συγκεκριμένο Τμήμα της Ασφάλειας της ΕΛΑΣ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By