Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Αυτοί που λένε ότι δεν κυβέρνησαν τη χώρα, κυβέρνησαν από το πεζοδρόμιο»

Ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2015

skrekas

Παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, αφού το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται στο Παρίσι για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2015.

Την ανάγκη να υπάρξει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων και της ψήφισης του προϋπολογισμού, επεσήμανε ο εισηγητής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος. «Η συζήτηση του προϋπολογισμού εξελίσσεται σε ένα περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας, η Ελλάδα απέφυγε την χρεοκοπία και αυτή η επιτυχία είναι έργο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των δυνάμεων που συμμετείχαν ή συμμετέχουν στις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών», είπε και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό που οδηγεί στην καταστροφή. «Αυτοί που λένε ότι δεν κυβέρνησαν τη χώρα, κυβέρνησαν από το πεζοδρόμιο, εμποδίζοντας αλλαγές και μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

tsakalotosA

Την άποψη ότι η Ε.Ε., η Ευρωζώνη και η Ελλάδα χρειάζονται ένα θετικό σοκ, εξέφρασε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος και στρέφοντας τα πυρά του κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου είπε πως πρέπει να είναι ο τελευταίος άνθρωπος στη γη που πιστεύει πως το χρέος είναι βιώσιμο.

«Αυτή τη στιγμή αρχίζουν οι συζητήσεις στο Παρίσι και το καλύτερο που προσδοκάται είναι αυτή η πιστοληπτική γραμμή, για να μας βοηθήσει αν έχουμε κρίση να έχουμε μια καβάτζα και τα λεφτά του ΤΧΣ να μην τα ξοδέψουμε», είπε και πρόσθεσε πως είναι παράνοια να μην χρησιμοποιούμε τα λεφτά του ΤΧΣ και να τα βάζουμε στην πάντα μήπως υπάρξει κρίση. «Δεν θέλω να το πιστέψω ότι δεν χρησιμοποιείτε αυτά τα χρήματα για να βοηθήσετε την οικονομία με την λογική ότι θα διευκόλυνε τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση», πρόσθεσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βαδίζει εδώ και πέντε χρόνια σε λάθος δρόμο, χωρίς να κάνει την αυτοκριτική της.

«Η διαπραγμάτευση συμπυκνώνει τις προσπάθειες αυτής της 5ετίας και σε αυτή την περίοδο θα κριθεί αν οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού, πάνω στους οποίους στηρίχθηκαν τα επιτεύγματα περιόδου, θα πιάσουν τόπο ή θα γυρίσουμε στο σημείο «0», στην αφετηρία», είπε ο Γιάννης Κουτσούκος.

«Ομολογία χρεοκοπίας», χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο Νίκος Νικολόπουλος από τους ΑΝΕΛ, ενώ αποικιακό τον αποκάλεσε ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής. «Ο προϋπολογισμός είναι καθρέπτης στης σκληρής πραγματικότητας», είπε η Ασημίνα Ξηροτύρη από την ΔΗΜΑΡ, ενώ ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τον προϋπολογισμό του 2015 συνεχίζει την αντιλαϊκή επίθεση και επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων υπέρ της κερδοφορίας του κεφαλαίου και εις βάρος των λαϊκών αναγκών.

By