Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αυτομόλησε στη Ρωσία ο αρχηγός του ουκρανικού Ναυτικού

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι

352765_Ukraine-Crimea

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Ουκρανίας, Ντενίς Μπερεζόφσκι, «ορκίστηκε πίστη στο λαό της Κριμαίας» και κάλεσε τους ναυτικούς της να μην υπακούσουν στις εντολές της παράνομης κυβέρνησης του Κιέβου, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti το απόγευμα της Κυριακής.

Η κυβέρνηση του Κιέβου κατηγόρησε ανέφερε ότι ο Μπερεζόφσκι καθαιρέθηκε από το αξίωμα του, διατάσσοντας έρευνα για το αν έχει προβεί σε προδοσία κατά της χώρας.

Όπως φαίνεται, η ανοιχτή ένοπλη αντιπαράθεση στην Ουκρανία είναι ένα βήμα πριν από την πραγματοποίηση της, με το Κίεβο να καλεί όλους τους εφέδρους του ουκρανικού στρατού ενώ Ρώσοι στρατιώτες πήραν όπλα από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία καλώντας το προσωπικό να σταθεί στο πλευρό των «νόμιμων» ηγετών της χερσονήσου της Κριμαίας. Για «μαζικές αυτομολήσεις» Ουκρανών στρατιωτών στην Κριμαία μιλούν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, προειδοποίησε τη Μόσχα να σταματήσει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ουκρανίας, ενώ αντίστοιχα, αυστηρό μήνυμα προς τον Βλάντιμιρ Πούτιν έστειλε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, απειλώντας με οικονομικές κυρώσεις τη Ρωσία.

Διαβάστε περισσότερα για την Ουκρανία

By