Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αυτονόητος αποτροπιασμός για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Τον «αυτονόητο αποτροπιασμό» της για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας. Επίσης, σημειώνει πως απαιτείται «άμεση ανάληψη ευθυνών» και τονίζοντας την αναγκαιότητα «πολιτικής αποφασιστικότητας» στην «καταπολέμηση ενός «αποκρουστικού φαινομένου».

«Έχουμε όλοι καθήκον να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στο φασισμό – ούτε καν μία χαραμάδα», καταλήγει η Προεδρεία της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:

«Ο αποτροπιασμός για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι αυτονόητος για κάθε δημοκρατικό πολίτη και η οδύνη δεν γίνεται να εκφραστεί με λέξεις.

Αυτό που, δυστυχώς, δεν είναι μέχρι τώρα αυτονόητο είναι ότι για την αντιμετώπιση του μίσους κατά της δημοκρατίας δεν αρκεί η μετάθεση ευθυνών, απαιτείται η ανάληψη ευθυνών – και άμεση.

Η θεσμική εγρήγορση και η κοινωνική αφύπνιση είναι αναγκαίοι όροι, όσο και η πολιτική ανευθυνότητα στην καταπολέμηση ενός αποκρουστικού φαινομένου. Τα μέσα υφίστανται.

Η πατρίδα μας έχει ισχυρή δημοκρατική παράδοση και ένα φωτεινό παρελθόν αγώνων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας.

Έχουμε όλοι καθήκον να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στο φασισμό – ούτε καν μία χαραμάδα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By