Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυτόματες οι μετεγγραφές για πολύτεκνους και τρίτεκνους

Ο αριθμός των επιτυχόντων που θα δικαιούνται μεταγραφής δεν θα ξεπερνά το 10%

foitites

Αυτόματη θα είναι η διαδικασία μετεγγραφής χωρίς την υποβολή σχετικής αίτησης για τους υποψήφιους φοιτητές που είναι παιδιά πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, όπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

«Αποφασίσαμε ότι οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι υποψήφιοι θα διευκολυνθούν και δεν θα χρειαστεί να κάνουν αιτήσεις, θα έχουν αυτόματη διαδικασία μετεγγραφής».

To Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει πως σχετικά με τις μεταφορές θέσεων (μεταγραφών) των επιτυχόντων του 2014 σε Πανεπιστήμια-ΤΕΙ ισχύουν οι προϋποθέσεις του Νόμου 4264 Άρθρο 53.

Επιπλέον με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, θα παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς θέσης (μεταγραφής) των επιτυχόντων του 2014 με μοναδικό κριτήριο την εισοδηματική κατάσταση των οικογενειών τους.

Ειδικότερα θα οριστεί το ποσό των 9.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας του επιτυχόντα. Ο αριθμός των επιτυχόντων που θα δικαιούνται μεταγραφής, με βάση αυτό το κριτήριο, δεν θα ξεπερνά το 10% επί των εισαχθέντων στα ΠανεπιστήμιαΤΕΙ υποδοχής.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των δικαιουμένων μεταφοράς θέσεων (μεταγραφής) είναι ανώτερος του ποσοστού του 10% μοναδικό κριτήριο κατάταξης θα είναι ο βαθμός εισαγωγής.

By