Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυτός είναι ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα

Λουίς Ενρίκε, ο νέος «οδηγός»

hi-res-2f7b724d990b04c41648ca889f4cbb41_crop_north

Όπως αναμενόταν, μετά από μια καλή πορεία στη Θέλτα ο Λουίς Ενρίκε επιστρέφει στη Βαρκελώνη και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα.

Ο πρώην αρχηγός της ομάδας της Μπάρτσα διαδέχεται τον Τάτα Μαρτίνο, ένας γάμος που επισημοποιήθηκε πριν λίγο και δεν έκρυβε την παραμικρή έκπληξη. Η σχετική ανακοίνωση:

«Το συμβούλιο των ιθυνόντων της Μπαρτσελόνα επιβεβαιώνει πως ο Λουίς Ενρίκε είναι ο νέος προπονητής της ομάδας, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του αθλητικού διευθυντή Άντονι Θουμπιθαρέτα. Ο Λουίς Ενρίκε θα υπογράψει διετές συμβόλαιο».

Αυτή είναι η τρίτη φορά που πηγαίνει στη Βαρκελώνη ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος είχε περάσει επιτυχημένα από τον σύλλογο ως παίκτης και προπονητής.

Η πρώτη φορά ήταν το 1996 (στην Μπάρτσα από τη Ρεάλ Μαδρίτης). Δεν άργησε να μπει στις καρδιές των Καταλανών για την αφοσίωσή του και το ανταγωνιστικό του πνεύμα. Επιπλέον, γρήγορα έγινε ένα κομμάτι κλειδί με τη δυνατότητά του να παίζει σε πολλές θέσεις, την ποιότητά του και την έφεσή του στο σκοράρισμα.

Στις πρώτες του τρεις σεζόν κατέκτησε όλους τους τίτλους του ως παίκτης της Μπαρτσελόνα, συμπεριλαμβανομένων δύο πρωταθλημάτων, δύο κυπέλλων, ενός Κυπέλλου Κυπελλούχων κι ενός ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ.

Συνολικά έπαιξε οκτώ χρόνια στον σύλλογο, έκανε 300 συμμετοχές, έβαλε 109 γκολ και ήταν αρχηγός την τελευταία του διετία (2002 ως 2004). Όταν έφυγε από τον σύλλογο κρέμασε τα παπούτσια του.

Βαγγέλης Μελέκογλου 

By