Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το μεγαλύτερο ρομπότ του κόσμου είναι… δράκος

Κατασκευάστηκε για τις ανάγκες ενός γερμανικού παραδοσιακού φεστιβάλ

dragon

Με βάρος 11 τόνων, ύψος όσο μια διώροφη πολυκατοικία, πάχος 3,8 μέτρων και μήκος στα 4,5 μέτρα,  ο Tradinno, ένας δράκος που πετάει πραγματικές φωτιές, κατάφερε να μπει στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες ως το μεγαλύτερο τετράποδο ρομπότ του κόσμου.

Ο δράκος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την γερμανική εταιρεία Zollner Elektronik AG για τις ανάγκες μιας γερμανικής λαϊκής παράδοσης, οι ρίζες της οποίας εκτείνονται 500 χρόνια πριν. Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο που εξιστορεί ένα παραμύθι με έναν δράκο που εισβάλλει στην πόλη Furth im Wald, λίγο πριν οι ιππότες της πόλης ξεκινήσουν τον πόλεμο με τους γειτονικούς αντάρτες. Το «κάρφωμα του δράκου» είναι ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο και η παρουσία ενός δράκου-ρομπότ κάνει αρκετά ρεαλιστική αυτήν την παλιά παράδοση.

Το υπερμέγεθες ρομπότ που λειτουργεί με τηλεχειριστήριο, κινείται με την βοήθεια ενός κινητήρα turbo diesel 2.0 λίτρων, διαθέτει φτερά με άνοιγμα 12 μέτρων και στο εσωτερικό του είναι γεμάτος με 80 λίτρα ψεύτικο αίμα. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν πάνω από έξι χρόνια, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2007, διαθέτει υδραυλικά και ηλεκτρονικά κομμάτια και 238 διαφορετικούς αισθητήρες που ανιχνεύουν το περιβάλλον γύρω του.

Δείτε τον δράκο εν δράσει

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By