Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αφήστε την Αγ. Παρασκευή και ελάτε στην ΕΔΤ

Την προκήρυξη για 2.000 θέσεις, προσωρινής απασχόλησης, στη νέα Δημόσια Τηλεόραση αναμένεται να δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση.

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Μετά την προβολή αυτού του υποτυπώδους προγράμματος από χθες το βράδυ μέσω των συχνοτήτων της δημόσιας τηλεόρασης, ο κ. Παντελής Καψής αναμένεται, ίσως και σήμερα, να προχωρήσει στο επόμενο βήμα στην δημοσίευση της προκήρυξης για την πρόσληψη περίπου 2.000 εκ των εργαζομένων της ΕΡΤ στο νέο μεταβατικό σχήμα.

Οι συμβάσεις θα είναι ορισμένου χρόνου, ωστόσο είναι σαφές ότι η κυβερνητική πλευρά στέλνει το μήνυμα πώς η υλοποίηση της δέσμευσης για απορρόφηση των 2.000 εργαζομένων έχει μία βασική προϋπόθεση: την απελευθέρωση της ΕΡΤ, την άρση εκπομπής του διαδικτυακού της προγράμματος και, εν τέλει, την «επιστροφή» των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού στο Δημόσιο.

Το κλίμα, πάντως, στο εσωτερικό της Αγίας Παρασκευής, παρά το γεγονός ότι αυξάνεται ο αριθμός των εργαζομένων που αναζητούν συμβιβασμό (σ.σ. και ευλόγως περιθώριο απασχόλησης στη νέα εταιρεία), δεν προοιωνίζεται εύκολη απεμπλοκή. Ωστόσο, η κυβέρνηση μοιάζει να ποντάρει αφενός στην κόπωση των εργαζομένων, αφετέρου δε στο γεγονός ότι η δημοσιοποίηση της πρόσκλησης απασχόλησης θα «σπάσει» το συνδικαλιστικό μέτωπο.

Είναι σαφές ότι η κυβερνητική προσπάθεια εμπεριέχει υψηλό βαθμό αβεβαιότητας, ενώ η χθεσινή εκπομπή προγράμματος από το μεταβατικό σχήμα δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε κλιμάκωση της έντασης, δεδομένου ότι ήδη η ΠΟΕΣΥ έχει εξαγγείλει απεργιακή κινητοποίηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς και απειλεί να την επεκτείνει στο σύνολο του δημοσιογραφικού κλάδου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By