Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αφγανιστάν: Αιματηρή επίθεση καμικάζι σε αστυνομικό τμήμα

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης αλλά οι Ταλιμπάν έχουν εξαπολύσει σειρά επιθέσεων για να διαταράξουν τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στις 5 Απριλίου κατά την οποία θα αναδειχθεί ο διάδοχος του Χαμίντ Καρζάι

taliban
Καμικάζι πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος στη Τζαλαλαμπάντ, τη μεγάλη πόλη του ανατολικού Αφγανιστάν και προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, δύο εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές και υπηρεσίες υγείας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης αλλά οι Ταλιμπάν έχουν εξαπολύσει σειρά επιθέσεων για να διαταράξουν τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στις 5 Απριλίου κατά την οποία θα αναδειχθεί ο διάδοχος του Χαμίντ Καρζάι. «Η επίθεση άρχισε με την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου«, δήλωσε ο Αμπντούλ Ζία Αχμαντζάι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Τζαλαλαμπάντ. Το αστυνομικό τμήμα βρίσκεται κοντά σε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από διεθνείς οργανισμούς μεταξύ τους ο ΟΗΕ και κοντά στην κατοικία του κυβερνήτη στη Τζαλαλαμπάντ, η οποία πλήττεται από πολλές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια.

By