Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αφγανιστάν: Καμικάζι αυτοκτονίας επιτέθηκε σε αστυνομικό τμημα

 

Τουλάχιστον 12 αστυνομικοί εχασαν τη ζωή τους

bombΤουλάχιστον 12 αστυνομικοί σκοτώθηκαν την Παρασκευή από καμικάζι ο οποίος ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μέσα σε αστυνομικό τμήμα του Τιρίν Κοτ, πρωτεύουσας της επαρχίας Ορουζγκάν, στο νότιο Αφγανιστάν, δήλωσε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

Την ίδια ώρα, οι Ταλιμπάν ανακοίνωναν ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις στη διάρκεια του Ραμαζανιού, απορρίπτοντας ως πλαστό ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο υποσχόταν εκ μέρους τους τον τερματισμό της βίας κατά τον ιερό μήνα των μουσουλμάνων και υποστηρίζοντας πως πρόκειται για έργο των κυβερνητικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο καμικάζι μπήκε σε αίθουσα κτηρίου όπου γευμάτιζαν οι αστυνομικοί και πυροδότησε τα εκρηκτικά, πρόσθεσε ο Αμπντάλα Χεμάτ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, διευκρινίζοντας ότι η επίθεση προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων.

Εξάλλου, ένας αξιωματούχος της αστυνομίας και ένας άμαχος σκοτώθηκαν από καμικάζι ο οποίος ανατίναξε τα εκρηκτικά του στο Σπιν Μπολντάκ, στο νότιο Αφγανιστάν, αφού διέσχισε τα σύνορα με το Πακιστάν, δήλωσε ο Τζάβεντ Φάιζαλ, εκπρόσωπος της επαρχίας Κανταχάρ, η οποία αποτελεί προπύργιο των Ταλιμπάν.

Ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη γι” αυτές τις δύο επιθέσεις, όμως οι επιθέσεις καμικάζι είναι ένα συνηθισμένο «όπλο» των Ταλιμπάν.

Ο εκπρόσωπός τους, Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, δήλωσε πως το μήνυμα το οποίο εστάλη εξ ονόματός του και περιέχει την υπόσχεση μιας προσωρινής διακοπής της βίας την ερχόμενη εβδομάδα είναι το τελευταίο επεισόδιο σ” έναν κυβερνοπόλεμο ανάμεσα στις υπηρεσίες πληροφοριών και τους αντάρτες.

«Στο μήνυμα αυτό οι αποτυχημένοι εχθροί προσπάθησαν να επηρεάσουν τις επιθέσεις των μουτζαχεντίν», δηλώνει ο κ. Μουτζάχιντ. «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά ότι στείλαμε οποιοδήποτε τέτοιο μήνυμα για διακοπή των επιχειρήσεων», κατέληξε.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By