Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Αύξηση κερδών 3% για την Coca-Cola

Στο β΄τρίμηνο τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 127 εκατ. ευρώ

coca colaΑύξηση 3% στα 111 εκατ. ευρώ σημείωσαν το πρώτο εξάμηνου του έτους τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca-Cola HBC, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Πέμπτη η εταιρεία. Ο όγκος των πωλήσεων (κιβώτια) παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος (-1%) σε 1,004 δισ. Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν κατά 5% στα 178 εκατ. ευρώ.

Στο β΄τρίμηνο τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 127 εκατ. ευρώ (από 126 το β΄τρίμηνο του 2012), οι πωλήσεις σε 578 εκατ. κιβώτια (-2%) και τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη σε 179 εκατ. ευρώ (-5%). Σύμφωνα με την εταιρεία, στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου συνέχισε να ενισχύει τη θέση της στην αγορά, καθώς αύξησε ή διατήρησε στα ίδια επίπεδα τα μερίδια αγοράς, σε όγκο, στην κατηγορία των ανθρακούχων αναψυκτικών, στην πλειονότητα των αγορών όπου δραστηριοποιείται, συμπεριλαμβανομένων της Αυστρίας, Ιρλανδίας, Ιταλίας, Τσεχίας, Ρουμανίας, Ρωσίας και Ουκρανίας.

Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις υποχώρησαν κατά 2% στη διάρκεια του τριμήνου και κατά 1% στο πρώτο εξάμηνο του 2013, με τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο να αυξάνονται κατά 1% σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση και για τις δύο περιόδους.

Στις αναδυόμενες αγορές σημειώθηκε αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 2%, η οποία υπεραντισταθμίστηκε από την πτώση του όγκου πωλήσεων κατά 6% και 3% στις αναπτυγμένες και στις αναπτυσσόμενες αγορές αντίστοιχα. Το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι ελεύθερες ταμειακές ροές ανήλθαν σε 98 εκατ. ευρώ, ποσό που μεταφράζεται σε αύξηση 15% σε ετήσια βάση.

«Συνεχίσαμε να εστιάζουμε την προσοχή μας στα έσοδα από τις πωλήσεις, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο των καθαρών εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση. Η αύξηση του όγκου πωλήσεων προέρχεται από τις αναδυόμενες αγορές, αν και με μικρότερο ρυθμό. Η πτώση του όγκου πωλήσεων που καταγράφηκε στις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές αντικατοπτρίζει το συνεχιζόμενα δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον που επικρατεί στις περισσότερες από τις ευρωπαϊκές αγορές μας. Παρά τις προαναφερθείσες αντίξοες συνθήκες, ο όγκος πωλήσεων των προϊόντων με το σήμα Coca-Cola κατέγραψε άνοδο πάνω από 2% στο δεύτερο τρίμηνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, Δημήτρης Λόης.

«Για το υπόλοιπο του 2013, αναμένουμε να παραμείνουν αμετάβλητες οι βασικές παράμετροι των συνθηκών αγοράς. Είμαστε πεπεισμένοι ότι διαθέτουμε την ικανότητα να αυξήσουμε τη λειτουργική αποδοτικότητα αλλά και να τηρήσουμε τις στρατηγικές μας δεσμεύσεις: την ισχυροποίηση της θέσης μας στην αγορά, τη βελτίωση των καθαρών εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση και την έμφαση στον έλεγχο του κόστους μέσω της πειθαρχημένης διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης και τη συγκράτηση του λειτουργικού κόστους», προσέθεσε.

«Η εισαγωγή των μετοχών μας στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, που αποτελεί σταθμό στην ιστορία της Εταιρείας μας, ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση της υποχρεωτικής εξαγοράς των μετοχών μειοψηφίας στην Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. τον Ιούνιο. Η αναχρηματοδότηση των ομολογιών επερχόμενης λήξεως σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές λίγο μετά την ολοκλήρωση της
προσφοράς ανταλλαγής μετοχών πιστοποιεί την ικανότητά μας να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα από την αλλαγή βασικού χρηματιστηρίου διαπραγμάτευσης καθώς και έδρας», κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By