Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βρούτσης: Aυξήθηκαν τα έσοδα του ΙΚΑ, ύστερα από τέσσερα χρόνια

 Ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε την κατάθεση νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή εντός του Δεκεμβρίου, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού

vroutsis2

Αύξηση παρουσιάζουν για δεύτερο συνεχή μήνα τα έσοδα του ΙΚΑ, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σημειώνοντας πως αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

Ο Γ. Βρούτσης προανήγγειλε την κατάθεση νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή εντός του Δεκεμβρίου, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων και τα  πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία, υποστήριξε πάντως, ότι δεν χρειάζονται άλλοι υπάλληλοι. Όπως είπε, με την εφαρμογή του συστήματος «Άτλας» θα απελευθερωθούν εκατοντάδες υπάλληλοι που σήμερα ασχολούνται με τους φακέλους συνταξιοδότησης που θα κατευθυνθούν στις ελεγκτικές διαδικασίες.

Στην ίδια συνεδρίαση ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου ανέφερε πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία για τη διάθεση 60 αυτοκινήτων στο σώμα επιθεωρητών εργασίας (ΣΕΠΕ).

Κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν υπάρχουν αποθεματικά στα ταμεία και ότι εάν δεν εξευρεθούν ζεστές εισφορές το σύστημα θα καταρρεύσει, άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη  Μητρόπουλο απευθυνόμενος στον Γ. Βρούτση να αναφέρει ότι θα αναγκαστεί να κάνει δραστικές περικοπές, γιατί τα ταμεία δεν έχουν χρήματα για συντάξεις. «Δεν είναι λαϊκισμός», είπε, με τον υπουργό Εργασίας να διαψεύδει τους ισχυρισμούς του.

Όπως είπε ο Γ. Βρούτσης οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά το 2014, όπως συνέβη και το 2012 και το 2013, όταν από κάποιες πλευρές ακουγόταν η ίδια ρητορεία.

Επίσης, ο κ. Βρούτσης είπε ότι το 2013 η ετήσια δαπάνη για συντάξεις θα κλείσει στα 28,3 δις ευρώ, ενώ τα έσοδα από πρόστιμα αδήλωτης εργασίας από 15 Σεπτεμβρίου έως και 31 Οκτωβρίου ήταν της τάξης των 5,9 εκατ. ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By