Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αύξηση της βιομηχανικής κατασκοπίας

Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο.

hackerΣύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο, η βιομηχανική κατασκοπεία που προέρχεται από κρατικές υπηρεσίες, αποτέλεσε μείζονα  και συνεχώς επιδεινούμενη απειλή για τις εταιρίες το 2012.

Η έκθεση ανέλυσε στατιστικά στοιχεία που αφορούσαν πάνω από 620 παραβιάσεις σε όλο τον κόσμο, οι οποίες συνέβησαν σε μεγάλες επιχειρήσεις πέρυσι, για λογαριασμό της εταιρείας Verizon.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι η κρατικά υποκινούμενη βιομηχανική κατασκοπεία, δηλαδή η στοχευμένη απόπειρα υποκλοπής τεχνολογικών, εμπορικών και άλλων εμπιστευτικών επιχειρηματικών δεδομένων, αποτελεί πια τη δεύτερη σημαντικότερη κυβερνο-απειλή. Η έκθεση  επισημαίνει ότι το 2012 υπήρξε το πρώτο έτος που υπήρχαν τόσες πολλές περιπτώσεις κρατικά ελεγχόμενης κατασκοπείας εναντίον εταιριών άλλων κρατών, σύμφωνα με το BBC.

Ενώ η σημαντικότερη απειλή είναι η απευθείας υποκλοπή χρημάτων από τους χάκερ (που είχαν οικονομικά κίνητρα σε ποσοστό 75% περίπου πέρυσι), το 20% των κυβερνο-επιθέσεων αφορούσαν επιχειρηματικά μυστικά και πνευματική ιδιοκτησία εταιριών-στόχων. Συχνά χρειάζονται μήνες ωσότου οι επιχειρήσεις αντιληφθούν ότι έπεσαν θύματα παραβίασης των εταιρικών δικτύων τους.

By