Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αύξηση των τουριστών στη Βόρεια Ελλάδα

Θετικά μηνύματα για την πληρότητα των ξενοδοχείων στη Βόρεια Ελλάδα.

fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

Στους περισσότερους Έλληνες οι θάλασσες φαίνονται ακόνη κρύες. Για τους Σκανδιναβούς, τους Γερμανούς και τους Ρώσους, όμως, που προέρχονται από χώρες με ιδιαίτερα σκληρές κλιματολογικές συνθήκες ή και πολικό ψύχος, η θερμοκρασία τους μοιάζει σχεδόν  τροπική. Οι θάλασσες της Βόρειας Ελλάδας, ήδη έχουν αρχίσει να υποδέχονται τους πρώτους κολυμβητές, στην πλειοψηφία τους ξένους, παρ” όλο που η θερμοκρασία του νερού δεν ξεπερνά τους 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Ως αποτέλεσμα, η φετινή θερινή σεζόν ουσιαστικά έχει ξεκινήσει, με τους πρώτους τουρίστες να καταφθάνουν οδικώς από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, αλλά και με τις πρώτες αφίξεις Ρώσων και Δυτικοευρωπαίων στα θέρετρα της Χαλκιδικής, της Πιερίας και της Θάσου, μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Οι πληρότητες των ξενοδοχείων παρέμειναν χαμηλές τον Μάιο (γύρω στο 35%, εκτός της περιόδου του Πάσχα), ωστόσο τα μηνύματα για τη φετινή χρονιά είναι ήδη θετικά και αναμένονται σημαντικά αυξημένα μεγέθη για τον βορειοελλαδικό τουρισμό.

«Η σεζόν έχει ουσιαστικά ανοίξει και για τις εθνικότητες που μας επισκέπτονται, οι θάλασσές μας είναι κάθε άλλο παρά κρύες. Με βάση τα early bookings, οι αφίξεις εκτιμάται ότι θα είναι το φετινό καλοκαίρι αυξημένες κατά τουλάχιστον 15%. Πάντως, οι τιμές των ξενοδοχείων στα early bookings είναι μειωμένες κατά 20%-25%, σε σχέση με τον τιμοκατάλογο, κάτι που σημαίνει ότι η αύξηση του τζίρου δεν θα είναι αντίστοιχη εκείνης των αφίξεων, αλλά θα περιοριστεί πιθανότατα σε μονοψήφιο ποσοστό» σημείωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού και της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By