Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αύξηση των Γερμανών τουριστών για το 2014 αναμένει ο ΣΕΤΕ

Έως και 2,7 εκατ. επισκέπτες αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους

Andreas-Andreadis

Σημαντική άνοδο των επισκεπτών από τη γερμανική αγορά περιμένει για το 2014 ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του  Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), σύμφωνα με τα όσα είπε στη διεθνής έκθεση τουρισμού ITB που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρεάδης, οι αφίξεις από τη Γερμανία θα κυμανθούν μεταξύ 2,5 και 2,7 εκατ. έναντι 2,3 εκατ. το 2013.

«Πέραν της εντυπωσιακής αύξησης της ζήτησης, παρατηρούμε την σαφή μεταστροφή στην αντιμετώπιση της Ελλάδας από τους γερμανούς επισκέπτες, ως ενός τουριστικού προορισμού υψηλότερων προδιαγραφών και με καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής από ότι στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την απόφαση ανοίγματος των 30 σημαντικότερων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της χώρας, που δέχονται το 90% του συνόλου των επισκεπτών, από 08:00 έως 20:00 για το διάστημα 1η Απριλίου έως την 31η Οκτωβρίου.

Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το τουριστικό «comeback» της Ελλάδας, όπως το περιγράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ, σηματοδοτεί θετικές εξελίξεις, γιατί -όπως εκτίμησε- «δείχνει ότι η φιλική σχέση μεταξύ των δύο λαών έχει πλήρως αποκατασταθεί και τα αρνητικά στερεότυπα που επικράτησαν στο παρελθόν έχουν οριστικά ξεπερασθεί».

By