Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αύξηση 1 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο

Από το ποσό αυτό, το 1,56 δισ. ευρώ αφορά σε ρυθμισμένες οφειλές

euro_assets620Αύξηση σχεδόν 1 δισ. ευρώ εμφάνισαν μέσα σε ένα μήνα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ανήλθε στα τέλη Οκτωβρίου στα 62,88 δισ. ευρώ από 61,95 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη του Σεπτεμβρίου. Από το ποσό αυτό, το 1,56 δισ. ευρώ αφορά σε ρυθμισμένες οφειλές.

Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι οι εισπρακτικές επιδόσεις του φοροεισπρακτικού μηχανισμού κινήθηκαν εντός των στόχων του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο, αναστρέφοντας πλήρως την τάση απόκλισης που είχε διαμορφωθεί κατά τους πρώτους μήνες του έτους.

Επισημαίνει επίσης ότι οι συνολικές εισπράξεις ληξιπροθέσμων δεκάμηνου έχουν ήδη αγγίξει τα επίπεδα εισπράξεων της αντίστοιχης κατηγορίας οφειλών, όλου του 2012. Μάλιστα, οι μηνιαίες εισπράξεις του Οκτωβρίου 2013 ήταν τόσο σε ό,τι αφορά στα νέα ληξιπρόθεσμα (215,8 εκατ. ευρώ) όσο και στο σύνολό τους (314,4 εκατ. ευρώ) οι υψηλότερες του τρέχοντος έτους. «Υπερκαλύπτοντας τις όποιες απώλειες είχαν καταγραφεί για ειδικούς λόγους στο οκτάμηνο, οι εισπράξεις στο δεκάμηνο κινούνται εντός των στόχων. Με έμφαση στην εφαρμογή των νόμων και την καθολική φορολογική συμμόρφωση, συνεχίζουμε να κινούμαστε πλησίστιοι στην κατεύθυνση επίτευξης των προβλεπομένων από τον Κρατικό προϋπολογισμό μεγεθών», σχολίασε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By