Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αύριο η κατεδάφιση των δώδεκα κτισμάτων στον καταυλισμό των Ρομά

Ύστερα από πολύωρη σύσκεψη

kataulismos-2

Συμφωνία για την κατεδάφιση των 12 κτισμάτων τα οποία θεωρούνται ακατοίκητα επιτεύχθηκε μετά από πολύωρη σύσκεψη για τον καταυλισμό των Ρομά πίσω από το Νομισματοκοπείο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας και οι υπηρεσίες που ασχολούνται με τα θέματα των Ρομά Χαλανδρίου, με τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο και τους αντιδημάρχους, καθώς και τον Στέλιο Καλαμιώτη, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρομά Χαλανδρίου.

Η κατεδάφιση θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 9:30 το πρωί, από συνεργεία της αποκεντρωμένης διοίκησης, με την παρουσία του κ. Αγγελάκα, του κ. Ρούσσου και του κ. Καλαμιώτη.

Επίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο ίδιος είναι διατεθειμένος να αναστείλει για εύλογο χρονικό διάστημα την μετεγκατάσταση των Ρομά στο όρος Πατέρας και σε αγαστή συνεργασία με τον δήμαρχο Χαλανδρίου να συνεπικουρήσει στις προσπάθειες του δήμου, ώστε να βρεθεί νέος χώρος προκειμένου να διαμείνουν οι Ρομά.

Οι Ρομά, που κατοικούν στον καταυλισμό στο Χαλάνδρι εδώ και 40 χρόνια, αρνούνται να αποχωρήσουν και να εγκατασταθούν στο όρος Πατέρα στα Μέγαρα.

Από χθες το βράδυ έβαλαν φωτιές σε λάστιχα, ενώ το πρωί έστησαν οδοφράγματα στη Μεσογείων με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

By