Κυριακή, 9 Ιουνίου, 2024

Αύριο η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων

Το νομοσχέδιο προβλέπει μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων

Boulh

 

Ξεκινάει αύριο το πρωί στην αρμόδια επιτροπή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων, το οποίο ωστόσο, αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η συζήτηση του ξεκινάει ωστόσο, στο Θερινό Τμήμα, ώστε στις αρχές Οκτωβρίου που συνεδριάζει και πάλι σε Ολομέλεια η Βουλή, να είναι από τα πρώτα νομοσχέδια που θα εισαχθούν προς συζήτηση και ψήφιση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επεξεργασία του από την επιτροπή κρίθηκε αναγκαία μετά τις πρόσφατες πιέσεις της τρόικα να επιταχυνθεί όλων των εκκρεμών νομοσχεδίων που έχουν αποφασιστεί.

Το νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο «Έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», προβλέπει –μεταξύ άλλων- μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων. Καταπολεμά την ανωνυμία των πηγών χρηματοδότησης με την υποχρέωση καταγραφής του συνόλου των εισφορών που δίδουν και που δέχονται οι δικαιούχοι χρηματοδότησης, ενώ όλα τα έσοδα και οι δαπάνες των κομμάτων θα διακινούνται μέσω ενός έως τριών τραπεζικών λογαριασμών, που θα τηρούνται σε τρία τράπεζες.

By